Introductie
Stoelmassage
Effecten
Voetmassage
Kosten
Referenties
Veel gestelde vragen
Contact

In ± 20 minuten uw medewerkers weer fris en ontspannen
Massage op locatie, dus geen reistijd of faciliteiten nodig
Professionele aanpak: gediplomeerd masseur
Geen massageolie
Kosten aftrekbaar van de belasting

STOELMASSAGE OP LOCATIE
 1. Wat is het verschil tussen stoelmassage en 'gewone' massage?
 2. Is de massage pijnlijk?
 3. Helpt het tegen RSI en andere klachten?
 4. Mag het tijdens de zwangerschap?
 5. Wat is de meerwaarde van de TouchPro®-methode tov andere stoelmassagescholen?
 6. Is stoelmassage in heel Nederland mogelijk?
 7. Ik vind een massage met olie prettiger, kunnen jullie ook daarvan een korte versie geven op de werkplek?
 8. Wat kan ik als werkgever zelf doen om werkgerelateerde klachten te voorkomen?
 9. Ooit werd ik onwel na een massage en had ik de volgende dag spierpijn, hoe kan dat?
  Dit is vaak een waarschuwing dat u een tijdlang teveel van uzelf heeft gevergd en dat het de hoogste tijd werd wat meer ontspanningsmomenten te brengen in het dagelijks leven. Het is meestal van korte duur en onschuldig. Er kunnen verschillende processen ten grondslag liggen aan deze symptomen van 'ont-stressing':
  • Door het zitten in de massagestoel en de ontspanning daalt de bloeddruk. Indien men al lage bloeddruk heeft of een lage of fluctuerende suikerspiegel (doordat men bijvoorbeeld een onregelmatig eetpatroon heeft), kan men tijdelijk onwel worden. Zorg daarom altijd dat u wat gegeten heeft voordat u een massage ondergaat.
  • Als men onderuit gezakt in de massagestoel zit kan er wat compressie op de nervus vagus ontstaan. Deze regelt allerlei vegetatieve processen. Dit kan misselijkheid en duizeligheid oproepen. Neem daarom mooi recht in de massagestoel plaats.
  • Er worden afvalstoffen uit de spierstofwisseling losgemaakt. Deze belanden in de bloedbaan. Men kan zich hierbij heel moe gaan voelen, totdat het lichaam de afvalstoffen heeft kunnen opruimen, bijvoorbeeld met behulp van het extra drinken van water.
  • Door een massage gaat de aandacht - die normaliter op andere zaken gericht is, zoals bijvoorbeeld de werkzaamheden - ook weer naar onszelf toe. Dat betekent dat we dan pas letten op de signalen van ongemak die het lichaam eigenlijk al steeds gaf. Het lichaam neemt hierop als het ware de kans nog eens goed duidelijk te maken dat grenzen al een tijdje overschreden zijn, en geeft daarom alarmsignalen af zoals pijn. Ineens gaan we 'overal' iets voelen, op wisselende plekken in het lichaam.
  • Door massage wordt vaak een proces in gang gezet van verandering van lichaamshouding. De spieren, die de -verkeerde- gewoontehouding in stand hielden, ontspannen zich eindelijk. Daardoor verandert de houding en dan moeten ineens andere spieren ter compensatie meer werk verrichten terwijl ze dat niet gewend zijn.
  • Wanneer men niet gewend is gemasseerd te worden, zet men in anticipatie de spieren schrap tijdens de massage omdat men niet precies kan inschatten hoeveel druk er waar gaat komen. De inspanning van het 'zich schrap zetten' kan men de volgende dag terugvinden als spierpijn en stijfheid.

   
 10. Waar kan ik zelf leren deze massage te geven?